Окупаційна влада в Криму прагне зробити те, що не вдалося Сталіну - Порошенко

Окупаційна влада в Криму прагне зробити те, що не вдалося Сталіну - Порошенко

Відео
Укрінформ
Російська окупаційна влада в анексованому Криму намагається зробити те, що не вдалося Сталіну, - знищити цілий кримськотатарський народ і його лідерів.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на форумі «70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Окремо хочу згадати про тимчасово окуповану частину України - Автономну Республіку Крим. Якщо коротко характеризувати ситуацію з правами людини на території Криму, то це - свавілля, безправ'я і тотальна мілітаризація. Але хочу наголосити, що тут коїться ще один злочин - нищиться цілий кримськотатарський народ. Окупаційна влада прагне зробити те, що не вдалося Сталіну - знищити лідерів, оголосивши Меджліс «екстремістською організацією», зруйнувати ідентичність і розчинити корінний народ Криму в російському «плавильному котлі», - сказав Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, що у грудні минулого року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо порушення прав людини в окупованому Криму. «Проект резолюції, який було внесено за моєї ініціативи, підтримали 70 держав», - додав глава держави. 

Читайте також: Кримськотатарські активісти привезли передачу українським морякам в Лефортово

Він наголосив, що Україна й надалі продовжуватиме робити все можливе для якнайскорішого повернення в Україну усіх українських заручників з окупованого Донбасу і з незаконно анексованого Криму та політичних в'язнів, які незаконно утримуються в російських тюрмах. 

«Ще раз користуючись нагодою, закликаю всі правозахисні організації, уряди і міжнародні організації працювати спільно задля досягнення цієї мети», - акцентував Президент.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-