Росія захопила катери ВМС України, які йшли на ротацію - Полторак

Росія захопила катери ВМС України, які йшли на ротацію - Полторак

Керченська криза
Укрінформ
Морський похід 25 листопада був плановим для проведення ротації групи катерів ВМС Збройних сил України, які знаходяться в районі порту Маріуполя.

Про це під час зустрічі з іноземними стратегічними радниками високого рівня Комітету реформ Міноборони та ЗСУ заявив міністр оборони Степан Полторак.

«Під час зустрічі я поінформував іноземну делегацію про ситуацію, що склалася в Азово-Чорноморському басейні, пов'язану з незаконними агресивними діями РФ стосовно корабельної групи ВМС ЗСУ. Цей морський похід був плановим для проведення ротації групи катерів Військово-Морських сил Збройних сил України, які знаходяться в районі порту Маріуполя. На групу наших кораблів був здійснений напад з боку спецслужб РФ, який вважається відкритою агресією. Враховуючи ситуацію ... було прийнято рішення про введення воєнного стану. Усі конституційні права та свободи громадян під час цього періоду будуть збережені», - заявив Полторак.

Він також наголосив, що запровадження воєнного стану є превентивним заходом для відпрацювання всіх процедур всередині ЗСУ, проведення короткотривалих зборів резерву першої черги та навчань підрозділів територіальної оборони. Очільник оборонного відомства запевнив міжнародних партнерів, що Україна не зупинить процес впровадження реформ.

Читайте також: Кожному з полонених у Керченській протоці моряків виплатять по 50 тисяч — Полторак

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-