Кримські окупанти підтвердили, що переводять полонених моряків у Москву

Кримські окупанти підтвердили, що переводять полонених моряків у Москву

Керченська криза
Укрінформ
Захоплених в Керченській протоці українських моряків переводять в один із СІЗО Москви.

Про це повідомила ТАСС у п'ятницю так званий уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна. 

"Командний склад переводять до Москви... Велика група створена з московських слідчих, з наших слідчих (які вестимуть справи затриманих)", - сказала вона.

Лубіна підкреслила, що скарг від українських моряків їй не надходило.

Раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що захоплених у Керченській протоці українських моряків вивозять зі слідчого ізолятора Сімферополя в окупованому Криму.

29 листопада кримськотатарський активіст Наріман Джеляль з посиланням на адвокатів захоплених в Чорному морі та заарештованих в Сімферополі українських військових заявив, що моряків вивозять з Криму, ймовірно, в Москву. Цю інформацію підтвердили адвокати Джеміль Темішев, Еміне Авамілєва і Айдер Азаматов.

Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які знаходяться в керченській лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Читайте також: Мей наполягає на санкціях проти Росії через її агресію на Азові

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-