Полонені українські моряки ще в Сімферополі – Чийгоз

Полонені українські моряки ще в Сімферополі – Чийгоз

Укрінформ
Захоплені в Керченській протоці і заарештовані в Сімферополі українські військові моряки у цей час все ще знаходяться в анексованому Криму.

Про це в четвер Крим.Реалії повідомив заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз з посиланням на власні джерела.

«Українські моряки перебувають у СІЗО Сімферополя», – сказав Чийгоз.

Раніше 29 листопада кримськотатарський активіст Наріман Джелял з посиланням на адвокатів захоплених у Чорному морі і заарештованих у Сімферополі українських військових заявив, що моряків вивозять з Криму, імовірно до столиці Росії Москви. Цю інформацію підтвердили адвокати Джеміль Темішев, Еміне Авамілєва і Айдер Азаматов.

У той же час, російський адвокат Микола Полозов, який має намір захищати капітана другого рангу малого броньованого артилерійського катера «Бердянськ» Дениса Гриценка повідомив, що поки не може підтвердити інформацію про можливе вивезення українських моряків із Криму і уточнює її.

У свою чергу, постійний представник Президента України в АРК Борис Бабін повідомив, що українських військовополонених (всіх або частину) можуть перевезти з окупованого Криму в Москву. «Підтвердження або спростування цієї інформації буде згодом», — зазначив він.

Офіційних підтверджень цієї інформації з боку російських властей наразі немає.

Раніше Київський районний суд Сімферополя заарештував 21 українського моряка до 25 січня 2019 року. Ще трьох моряків, які перебувають у керченської лікарні, заарештував Керченський міський суд. Вони також знаходитимуться під арештом до 25 січня 2019 року. Українським морякам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Прокуратура АРК визнала захоплених ФСБ Росії українських моряків військовополоненими.

Читайте також: Україна закликає ОБСЄ відвідати полонених моряків у Криму

ВМС України повідомили, що 25 листопада прикордонні кораблі Росії здійснили відверто агресивні дії проти українських кораблів у Керченській протоці.

26 листопада Верховна Рада України ввела військовий стан у ряді областей після обстрілу російськими військовими українських кораблів у Керченській протоці.

Дії Росії критикують в ряді європейських країн і США. У НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій у Керченській протоці і закликали до стриманості та деескалації напруги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-