Росія має невідкладно відкрити прохід для суден в Азовському морі — Маас

Росія має невідкладно відкрити прохід для суден в Азовському морі — Маас

Укрінформ
Росія має невідкладно звільнити затриманих моряків і надати прохід для суден в Азовському морі.

Про це заявив міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Гайко Маас під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Берліні, повідомляє Урядовий портал.

"Росія має невідкладно звільнити моряків і надати прохід для суден. Анексія Криму стала не тільки порушенням міжнародного права, а й загрозою міжнародного розвитку", - зазначив Маас.

Гройсман у свою чергу наголосив, що країна-агресор, з якою б назвою вона не була, має платити високу ціну за порушення міжнародних норм та законів.

"Країна-агресор - з якою б назвою вона не була - має платити високу ціну за порушення міжнародних норм і законів. Ми очікуємо консолідації партнерів щодо вироблення механізмів посилення санкцій та інших заходів, які змусять агресора поважати суверенітет держав... Наші партнери мають бачити, що відбувається на території (Азовського моря)", - наголосив Гройсман.

Він додав, що потрібна консолідація всього світу для посилення санкцій та інших заходів, які змусять агресора поважати суверенітет держав.

Читайте також: Керченська криза: Берлін відкидає силові заходи

"Ми цінуємо реакцію світу і Німеччини на ту агресію, яка була здійснена проти наших військових. Ми бачимо, що ситуація в Азовському морі дуже складна. З травня ми бачили дії Росії щодо блокування портів Маріуполя і Бердянська, ускладнення руху суден. Ми розцінюємо це як черговий крок Росії щодо окупації Азовського моря", - сказав Гройсман.

Глава МЗС Німеччини запевнив, що Берлін стоїть пліч-о-пліч з Україною і акумулює зусилля партнерів задля деескалації ситуації на Донбасі та в Азовському морі. У свою чергу Гройсман подякував за чітку і тверду позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-