Стали відомі імена моряків, яких етапували з Керчі у Сімферополь

Стали відомі імена моряків, яких етапували з Керчі у Сімферополь

Укрінформ
В окупованому Криму з Керчі у Сімферопіль етапували українських військовослужбовців Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Про це написав у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"З лікарні у Керчі виписали трьох поранених українських військових - моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та співробітника СБУ Василя Сороку, затриманих російськими прикордонниками і заарештованих Керченським міським судом на два місяці. Їх етапують у СІЗО Сімферополя", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, про переведення трьох українців, які отримали поранення під час захоплення кораблів в Азовському морі, раніше заявила так званий уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна. За її словами, вони поміщені в блок слідчого ізолятора у Сімферополі, де раніше утримували неповнолітніх. У цей ізолятор після дозволу лікарів будуть переведені співробітник СБУ і двоє моряків, які зараз залишаються у Керчі.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації скоїли агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебували 24 моряки, шестеро з яких отримали поранення.

Читайте також: Бабін розповів, як можна витягти українських моряків із полону РФ

Глава СБУ Василь Грицак визнав, що на борту суден перебували двоє співробітників спецслужби.

Підконтрольні РФ "суди" в окупованому Криму постановили взяти під арешт строком на два місяці eсіх захоплених українських моряків. Вони є підозрюваними у частині 3 статті 322 КК РФ "Незаконне перетинання державного кордону Російської Федерації", яка передбачає до шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-