Трьох поранених українських моряків перевели з лікарні до СІЗО в Сімферополі

Трьох поранених українських моряків перевели з лікарні до СІЗО в Сімферополі

Укрінформ
Трьох українських військовослужбовців, госпіталізованих після силового захоплення російськими військовими трьох кораблів ВМС України у Керченській протоці, виписали з лікарні в Керчі і помістили в СІЗО Сімферополя.

Про це заявила так званий уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна, повідомляє ТАСС

"Я планую зустрітися з моряками в понеділок. Наразі моряки і співробітник Служби безпеки України (СБУ) поміщені в блок слідчого ізолятора в Сімферополі, де раніше утримувалися неповнолітні. Вони знаходяться разом в трьох камерах. У Керченській лікарні під вартою залишаються ще один співробітник СБУ і двоє моряків", - сказала Лубіна.

Вона уточнила, що відвідає моряків, щоб перевірити умови їх утримання. "Як повідомив мені начальник СІЗО Сергій Володимирович Бережний, їх помістили у відремонтований блок з новими матрацами, постільною білизною, надали одяг і засоби особистої гігієни. Вони в повній мірі забезпечені харчуванням. Їм гарантоване медичне обслуговування за необхідності", - сказала Лубіна.

За її словами, в цей самий ізолятор, з дозволу лікарів, будуть переведені і співробітник СБУ і двоє моряків, які залишилися в Керчі .

У керченській лікарні російському агентству підтвердили факт виписування українських моряків. "Їх вже немає, виписали", - сказав співрозмовник.

Читайте також: Для затриманих Росією моряків уже зібрали понад 300 тисяч гривень

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українських кораблі у Керченській протоці і 24 моряків. При цьому шестеро українських військовослужбовців були поранені і госпіталізовані до керченської лікарні.

Глава СБУ Василь Грицак визнав, що на борту суден знаходилися двоє співробітників спецслужби.

Підконтрольні РФ "суди" в окупованому Криму постановили взяти під арешт строком на два місяці всіх захоплених українських моряків. Вони є підозрюваними за частиною 3 статті 322 КК РФ "Незаконний перетин державного кордону Російської Федерації", яка передбачає до шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-