Берлін розкритикував показ на росТБ

Берлін розкритикував показ на росТБ "зізнання" полонених українських моряків

Укрінформ
Офіційний Берлін засуджує затримання українських моряків в Азовському морі з подальшим показом їх по російському телебаченню.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у середу на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми критикуємо демонстрацію полонених українців по російському телебаченню... Ми чекаємо, що Росія звільнить полонених українських моряків і поверне затримані судна", - сказав Зайберт.

У Берліні вважають доцільним, щоб дві сторони почали діалог "і ретельно пропрацювали цей випадок" за участю російських та українських експертів прикордонної охорони.

Ця пропозиція була озвучена і під час вчорашньої телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств - Гайко Мааса і Сергія Лаврова.

Як повідомив представник МЗС ФРН Райнар Бреуль, Берлін довів свою позицію і висловився за необхідність проведення переговорів із залученням експертів по захисту кордону з обох боків на двосторонньому рівні. Якщо дві сторони вирішать, що є сенс залучити європейських партнерів по Нормандському формату, ті готові, сказав дипломат. За його словами, важливо зараз встановити факти того, що сталося, бо німецькій стороні представлені абсолютно різні версії. 

Читайте також: У Меркель обіцяють обговорити нові санкції проти Росії з партнерами в ЄС

У свою чергу у розмові з кореспондентом Укрінформу посол України у ФРН Андрій Мельник висловився категорично проти спроб Росії та деяких політиків на Заході звести переговори до рівня прикордонних служб двох країн. Це, на його думку, приведе до втрати уваги до того, що сталося в світі, і зниження рівня інциденту до локального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-