Денісова вимагає від РФ документи про стан здоров'я Сенцова та Балуха

Денісова вимагає від РФ документи про стан здоров'я Сенцова та Балуха

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до російської сторони з вимогою надати офіційні документи про стан здоров'я українських політв'язнів Олега Сенцова та Володимира Балуха.

Про це вона написала у Facebook

"Звернулася до радника президента Російської Федерації, голови ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова та Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою надати офіційні документи про дійсний стан здоров’я Олега Сенцова та Володимира Балуха", - написала вона.

Омбудсмен поскаржилась, що до неї постійно надходить "тривожна інформація" щодо стану здоров'я Балуха та Сенцова, однак від російської сторони чує лише повідомлення про їхній "стабільний стан".

Читайте також: Захист Балуха подав прохання про його дострокове звільнення – адвокат

"Права Романа Сущенка, Станіслава Клиха, Павла Гриба та всіх інших наших політв’язнів також порушуються. Я закликала Тетяну Москалькову та Михайла Федотова вжити заходів, спрямованих на відновлення порушених прав наших громадян, зокрема права на належні умови утримання та отримання медичної допомоги, права на листування, захист і справедливий суд", - написала Денісова.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-