В Україні збирають допомогу для полонених моряків

В Україні збирають допомогу для полонених моряків

Фото, відео
Укрінформ
Кримські активісти збирають допомогу  захоплених російськими військовими українським морякам, більша частина з яких вже перебуває в кримських СІЗО.

Про це у Facebook повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль.

"Усі, хто в Криму хоче допомогти українським полоненим морякам може надсилати кошти на цей ківі гаманець. Гаманець відкритий на ім'я моє... ", - написав Джеляль.

Активіст опублікував список необхідних речей і продуктів харчування, а також звернення, в якому називає причини, з яких звертається до всіх небайдужих за підтримкою.

"Рідні цих моряків знаходяться далеко і не мають можливості бути з ними поруч, тому надати їм допомогу, підтримку - наш з вами обов'язок. Як відомо, в СІЗО є необхідність в речах першої необхідності, а оскільки моряки були полонені у військовій формі і чоботях, перебувати цілодобово в цьому одязі їм важко", - сказав Джеляль.

За його словами, в середу вже надійшла перша допомога від людей.

"Як і обіцяв хороший чоловік, вона вже принела 20 пар капців, зубних щіток і зубних паст", - повідомив активіст.

Крім того, на материковій Україні для полонених моряків також йде збір грошей, організований журналістом Османом Пашаєвим.

"Звіт станом на 28 листопада. Зібрали 128 000 297 гривень. Звіт на 35 аркушах. Дивіться, там іноді в призначеннях переказу люди пишуть морякам", - написав Пашаєв.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя. Спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них, за даними українських ВМС, знаходилися 24 моряки, четверо з них були поранені, один у важкому стані. Наразі заарештовано 15 з 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-