“Суд” у Керчі арештував трьох поранених українських моряків

“Суд” у Керчі арештував трьох поранених українських моряків

Укрінформ
Підконтрольний Росії Керченський “міськсуд” заарештував на два місяці трьох поранених військових моряків із кораблів ВМС України, захоплених РФ у Керченській протоці.

Про це повідомляє “Крим Реалії”

"Російський “суд” відправив у СІЗО Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку, які були поранені під час обстрілу", - йдеться у повідомленні

Троє заарештованих перебували в лікарні, Ейдер був прооперований. Незалежних адвокатів до них не допустили. Суд заарештував їх до 25 січня 2019 року.

Раніше підконтрольний Росії Київський “райсуд” Сімферополя заарештував 12 із 24 затриманих українських військових моряків на два місяці.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко 27 листопада повідомила, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у тяжкому стані.

Читайте також: РФ влаштує спектакль із "судового процесу" над українськими моряками - Порошенко

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-