Захист Балуха готує позов щодо дострокового звільнення

Захист Балуха готує позов щодо дострокового звільнення

Укрінформ
Адвокати українського політв'язня Володимира Балуха готують позов до суду щодо його умовно-дострокового звільнення.

Про це Громадському повідомив архієпископ Сімферопольський та Кримський владика Климент.

Тиждень тому Климент разом із адвокатом Дмитром Дінзе відвідав Керченську колонію №2, куди Володимира Балуха етапували після рішення суду.

"В мене була зустріч з керівником колонії. Ми з ним обговорили ситуацію. Начальник колонії сказав, що Володя знаходиться на карантині. З Володею працювали психологи. Зауважень з боку керівництва колонії до нього немає. Зараз адвокати працюють над тим, щоб подати позов до суду щодо умовно-дострокового звільнення", - сказав Климент.

Він також зазначив, що його повноваження громадського захисника закінчилися, тому він не має доступу до Балуха, лише як священик.

"Чекаємо засідання суду, можливо суд мене знов призначить громадським захисником", - додав Климент.

Як повідомлялося, 8 листопада сестра Балуха відвідала його в СІЗО анексованої Керчі.

19 жовтня політв'язня Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО до Керченської колонії.

9 жовтня Балух заявив про припинення голодування на час етапу. Він тримав голодування 206 днів, вживаючи тільки по кілька ложок вівсяного киселю, сухарі, воду та чай з медом. Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи.

Піднонтрольний Росії "Верховний суд Криму" засудив українського патріота Володимира Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

Читайте також: Сестра Балуха розповіла, яким побачила його в колонії

Кримчанин під час подій на Майдані в Києві на своєму будинку в кримському селі розмістив прапор України. Після окупації півострова він не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 року в будинку українця почали проводити незаконні обшуки, потім активіста переслідували в рамках сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-