Посольство РФ у Танзанії оприлюднило карту Росії без анексованого Криму

Посольство РФ у Танзанії оприлюднило карту Росії без анексованого Криму

Ілюстрація
Укрінформ
Одне з російських диппредставництв – Посольство РФ у Танзанії – в офіційному повідомленні з ініціативою міністра Лаврова щодо співпраці з Африкою оприлюднило карту Росії, де забуло домалювати анексований Крим.

Постійне представництво України при ООН "подякувало" російським дипломатам за поширення "правильної карти".

"Респект Посольству РФ у Танзанії та Постійному представництву Росії при ООН (яке зробило репост публікації – ред.) за правильну карту, яка нагадує, що Крим – це Україна", - зауважили в українській місії, додавши, що цьому прикладу мають слідувати й інші.

У повідомленні російського посольства в Танзанії йдеться про заяву глави МЗС Сергія Лаврова, який пообіцяв "масштабні інвестиції" РФ у країни Африки.

При цьому російські дипломати додали графічне зображення, де розмістили контури Росії на північ Африканського континенту. Ці контури повторюють міжнародно визнані кордони Російської Федерації й відрізняються від пропагандистських карт РФ, у яких позначений анексований український Крим як російська територія .

Читайте також: Мінінформ: журналістка Роуч не просила дозволу на поїздку до анексованого Криму

Як відомо, у 2014 році Росія здійснила збройне вторгнення на територію українського півострова, під час якого бійці й техніка не позначалися розпізнавальними знаками. Після цього в Криму був проведений так званий "референдум" під дулами автоматів, за результатами якого РФ оголосила про анексію Криму й присвоїла територію, підприємства, іншу інфраструктуру й надри, розташовані на півострові. Ті люди, які не визнають російської анексії й залишаються проживати у своїх домівках у Криму, піддаються переслідуванню російської окупаційної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-