Сенцов відмовиться бути бібліотекарем у колонії — адвокат

Сенцов відмовиться бути бібліотекарем у колонії — адвокат

Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов відмовиться від роботи бібліотекарем в колонії, якщо йому запропонують цю роботу.

Про це розповів «МБХ медіа» адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Олег не прийматиме умови щодо роботи, як він мені і говорив з перших днів: «Я ніде працювати не буду, жодним способом брати участь в якихось заходах у колонії теж не буду - мені це не цікаво». А усі ці робочі місця, які йому пропонують, пов'язані з теплими й хорошими умовами, де, як правило, працюють ув'язнені, які співпрацюють з адміністрацією, а він себе до таких не відносить», - сказав Дінзе.

За його словами, Сенцов вважає себе «таким же ув'язненим, як і всі інші», і не хоче, щоб йому спеціально потурали. Адвокат також наголосив, що за відмову брати участь в роботах йому нічого не загрожує, оскільки робота може бути тільки добровільною.

Раніше сьогодні заступник директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко повідомив, що Сенцову після медичної реабілітації після голодування можуть запропонувати посаду бібліотекаря колонії для роботи над сценарієм.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня російські тюремники заявили, що Сенцов «письмово погодився на вживання їжі».

Пізніше стало відомо, що Сенцов припинить голодування 6 жовтня. Він назвав це вимушеним заходом через загрозу примусового годування. Amnesty International заявила, що примусове годування є тортурами.

Сенцов голодував з 14 травня з вимогою звільнити усіх українців, яких Росія утримує з політичних мотивів.

Читайте також: Росія досі не підтвердила, що Сенцов припинив голодування — Денісова

Українського кінорежисера, кримчанина Олега Сенцова незаконно засуджено в Росії на 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер відкидає обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-