У Facebook запустили акцію #200ЛітерДляБалуха

У Facebook запустили акцію #200ЛітерДляБалуха

Укрінформ
У 200-й день голодування Володимира Балуха офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини запустив у соцмережі Facebook акцію #200ЛітерДляБалуха.

Про це йдеться на сторінці Офісу омбудсмена України у Facebook.

«Сьогодні 200 день голодування Володимира Балуха. Ми хочемо, аби всі українці консолідували зусилля та підтримали політв'язня. Починаємо з себе», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, охочі підтримати Балуха мають написати у себе на сторінці свої 200 літер, а на початку публікації обов'язково поставити хештег #200ЛітерДляБалуха.

«Володимире! Ти справжній, світлий, незламний та надійний. Ми віримо у тебе і у твою силу волі. Розміщення на своєму будинку українського прапора обернулося політичними переслідуваннями. Та ти не перестав боротися з окупантом. І ми також не втрачаємо надії, що ти, і такі ж, як ти, українські політв'язні, скоро вирвуться з кайданок Кремля і повернуться додому. А кати понесуть покарання. Ми їх засуджуємо, весь світ їх уже засуджує. Тож справедливість має взяти гору над брехнею, аморальністю і беззаконням. Українцю, тримайся! З тобою вся твоя країна!» - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кримський «суд» скинув Балуху місяць ув'язнення

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня засідання підконтрольного окупаційній владі Верховного суду Криму, який мав розглянути апеляційну скаргу на незаконний вирок політв'язню Володимиру Балуху, відклали.

3 жовтня 2018 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму переглянув попередній вирок Балуху і ухвалив остаточне рішення - 4 роки і 11 місяців позбавлення волі. Попередній вирок Балуха - 5 років в'язниці.

5 липня підконтрольний окупаційній владі Раздольненський районний суд Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

14 вересня заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що політв'язня Балуха побили представники адміністрації СІЗО Сімферополя. У СІЗО відкидали інформацію про побиття Балуха співробітниками колонії.

Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-