У Кремлі не підтвердили інформацію про можливий обмін Сенцова - ЗМІ

У Кремлі не підтвердили інформацію про можливий обмін Сенцова - ЗМІ

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив інформацію про те, що в Кремлі планують обмін українського політв'язня Сенцова на трьох громадян Росії, які відбувають покарання у США.

Про це повідомляє російське видання "Говорит Москва".

«Ні. Нічого не відомо», - відповів Пєсков на запитання радіостанції «Говорит Москва» відносно обміну українського режисера Сенцова.

Напередодні «Новая газета» з посиланням на власне джерело повідомила, що Москва нібито має намір вести переговори із США про обмін режисера Олега Сенцова на росіян Віктора Бута, що відбуває покарання за торгівлю зброєю, Костянтина Ярошенка, засудженого за контрабанду наркотиків і Марію Бутіну, яку суд США визнав іноземним агентом.

Читайте також: Москва хоче обміняти Сенцова на трьох засуджених у США росіян — НГ

Український режисер із Криму Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ. 

Усього в Росії та анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-