У Софії Київській відкрилася VІІІ Судацька міжнародна наукова конференція

У Софії Київській відкрилася VІІІ Судацька міжнародна наукова конференція

Укрінформ
У Національному заповіднику «Софія Київська» відкрилася VІІІ Судацька міжнародна наукова конференція «Причорномор’я, Крим, Русь в історії та культурі». 

Конференція присвячена 150-річчю присвоєння Судацькій фортеці статусу історико-культурного заповідника  та 60-річчю її входження до складу «Софії Київської», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми вирішили не припиняти традицію проведення наших наукових конференцій на кримознавчу тематику. Ця наукова конференція є восьмою за ліком, але другою, як ми кажемо, поки що в екзилі", - сказав у виступі на відкритті конференції заступник генерального директора з наукової роботи заповідника "Софія Київська", доктор історичних наук В'ячеслав Корнієнко.

Він розповів, що конференція працюватиме 27-28 вересня на базі Софійського музею. Окрім пленарного засідання, запланована  робота трьох секцій: "Історія та археологія Криму і Північного Причорномор’я з найдавніших часів", "Візантія – Крим – Русь: зв’язки та культурні контакти" та "Проблеми охорони та реставрації пам’яток".

Корнієнко також поінформував, що до восьмої Судацької конференції було видано черговий випуск наукового часопису "Сугдейський збірник", куди увійшли останні наукові дослідження, присвячені Судацькій фортеці. В рамках конференції, окрім доповідей, заплановано відкриття виставки, присвяченої дослідженням Судацької фортеці. 

Читайте також: У Криму можуть зруйнувати пам’ятку "Херсонес Таврійський"

Він також зачитав привітання учасникам міжнародної конференції від заступника міністра освіти Максима Стріхи та заступника міністра культури Юрія Рибачука, в яких вони подякували науковцям, що попри окупацію частини нашої території, вони продовжують вивчення та пропагування результатів досліджень історії, архітектури та археології Кримського півострова. 

Перша Судацька міжнародна наукова конференція на базі відділу-музею Національного заповідника “Софія Київська” “Судацька фортеця” (м. Судак, АР Крим)  на тему “Сугдея, Сурож, Солдайя в історії та культурі Руси-України” була проведена  у 2002 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-