Викиди “Титану”: на адмінмежі з Кримом у повітрі не знайшли забруднення

Викиди “Титану”: на адмінмежі з Кримом у повітрі не знайшли забруднення

Укрінформ
У райцентрі Каланчак та селах Преображенка, Мирне, Новоолександрівка, які постраждали від викидів на заводі "Титан", за результатами проведених у понеділок 10 вересня досліджень, не виявлено в повітрі перевищень забруднюючими речовинами.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook в ніч на вівторок голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

"Департаментом екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації з 8 вересня 2018 року проводиться спільна робота із фахівцями пересувної екологічної лабораторії Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА. Вона обладнана GPS для прив'язки на місцевості та автоматично кожні 20 хвилин вимірює у повітрі вміст наступних речовин: оксид вуглецю, оксид азоту, сірчистий ангідрит, аміак, сірководень, тверді частинки, а також атмосферний тиск, напрямок вітру, температуру та вологість. 10 вересня пересувна лабораторія провела дослідження атмосферного повітря в селах Преображенка, Мирне, Новоолександрівка та в смт Каланчак Каланчацького району. За результатами проведених досліджень встановлено, що перевищень по забруднюючим речовинам не спостерігається", - повідомив голова ОДА.

Що ж до результатів аналізу проб грунту, взятих у Каланчацькому і Чаплинському районах Херсонщини в зоні небезпечного впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", то ці результати, як зазначив Гордєєв, очікуються "з дня на день".

Голова ОДА також поінформував, що екологічна ситуація в постраждалих від викидів заводу "Титан" населених пунктах Херсонщини знаходиться під його особистим контролем.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Криму в місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Зазначалося, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу "Титан". Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

Читайте також: На "Титані" сталася техногенна катастрофа, яку окупанти хотіли приховати - МінТОТ

Через дану ситуацію, на Херсонщині ввечері 6 вересня прийнято рішення евакуювати дітей та вагітних жінок із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести їх оздоровлення в оздоровчих закладах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-