На

На "Титані" сталася техногенна катастрофа, яку окупанти хотіли приховати - МінТОТ

Укрінформ
Хімічні викиди на кримському заводі "Титан" відбулися внаслідок техногенної катастрофи, яку окупаційна влада хотіла приховати.

Про це заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі в прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Факти свідчать про те, що це була техногенна катастрофа. Які причини виникнення її на виробництві, - це може бути комплекс причин: від порушення технологічної карти, закінчуючи порушенням правил використання брудних речей (на заводі – ред.) і так далі", – сказав він.

За його словами, окупаційна влада Криму намагалася приховати викид на титановому заводі. "Маючи надію на те, що це був одноразовий викид, окупанти спробували замовчати ці події. Але факти говорять про те, що це була протягнута у часі техногенна катастрофа", – резюмував Куркчі.

Він додав, що наразі компетентні органи чекають з Миколаївського інституту землі результатів аналізу перших заборів поверхні землі, які були взяті два тижні тому.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди із заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Читайте також: Викиди на “Титані”: медики оглядають усіх, хто в’їжджає з окупованого Криму

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян розповів, що через шкідливі викиди в Криму за медичною допомогою звернувся 61 прикордонник. З них п'ятеро госпіталізовані і проходять детальне медичне обстеження в Одесі, іншим надано медичну допомогу, і вони повернулися до виконання своїх службових обов'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-