Стець написав гендиректору BBC лист через

Стець написав гендиректору BBC лист через "російський Крим"

Документ
Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець написав лист генеральному директору BBC з приводу ефіру програми Саймона Ріва, який подорожував до Криму і подавав півострів як російський.

Про це перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова повідомила у Facebook

"Лист від Юрія Стеця генеральному директору BBC з приводу ефіру програми Саймона Ріва, який подорожував у Крим та зображував півострів російським. Наголошує на "приєднанні", а не окупації, та "радіє" нинішній дійсності, засуджуючи Україну", - зазначила Джапарова.

За її словами, одним із елементів гібридної війни є спроба РФ зафіксувати статус-кво саме такими інструментами. Запрошуються відомі журналісти, актори, співаки, експерти, і їх "вустами" показується часткова правда. "При тому, навряд чи Кустуріца та ко знають про репресії, зникнення людей, арешти за пости у ФБ та український прапори на даху, політичні справи та багато іншого, що дає зовсім інше відчуття Криму - Криму окупованого; Криму, що окрім Чорного моря та гір, нашпигований зброєю; Криму, жителі якого вже самоцензуровані (критикою до влади, позицією щодо подій 2014 року, мовою та ін)", - додала перший заступник міністра.

Вона також повідомила, що українські дипломати найближчим часом передадуть цього листа адресату, тому у МІП чекатимуть відповіді.

Читайте також: Росія заявила Європейському суду, що Балух не голодує — ВВС

Наприкінці серпня в ефірі каналу Travel + adventure, що належить ВВС, показали документальну програму "Подорож Саймона Ріва" про життя в країні-агресорі Росії. При цьому ведучий розповів про чудові оздоровниці в "російському Криму" і про те, як мінохоронздоров'я країни-терориста почало реалізацію програм покращення здоров'я населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-