Денісова просить в ООН допомоги для моряків українського

Денісова просить в ООН допомоги для моряків українського "ЯМК-0041"

Укрінформ
Омбудсмен Людмила Денісова звернулася до представників ООН з проханням сприяти поверненню додому незаконно утримуваних росіянами в Криму членів екіпажу українського судна "ЯМК-0041".

Про це вона написала у Facebook

"Я звертаюся до верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет, до голови Ради ООН з прав людини Воїслава Шуца, голови Комітету ООН з прав людини Юджи Івасави, голови Комітету ООН проти тортур Йенса Модвіга, голови Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням Малкольма Еванса, комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, президента Європейського комітету з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність поводженню чи покаранню Миколи Гнатовського з проханням вплинути на ситуацію та посприяти негайному поверненню незаконно утримуваних громадян України на Батьківщину", - написала омбудсмен.

Читайте також: Денісова хоче, аби на переговори з Москальковою приїхала єврокомісар

Українське судно "ЯМК-0041" було затримане ФСБ Росії біля берегів Криму на початку травня за нібито незаконний видобуток водних біологічних ресурсів. Капітан судна - громадянин України Віктор Новицький досі утримується в слідчому ізоляторі Сімферополя на території тимчасово окупованого Криму.Члени екіпажу Сергій Калиниченко, Руслан Скрипник, Геннадій Отичко та Олег Блок змушені знаходитися в Криму, оскільки їх позбавили паспортів. На чоловіків тиснуть, їх залякують.

За словами Денісової, з травня вона майже щотижня зверталася до державних органів Російської Федерації, які причетні до вирішення питання повернення українських рибалок додому, але не отримала жодної відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-