Сенцов написав листа російським правозахисникам

Сенцов написав листа російським правозахисникам

Політв’язні
Укрінформ
Український політв'язень Олег Сенцов написав лист російським правозахисникам Миколі і Тетяні Щурам. Лист, написаний 29 серпня, Щури отримали 4 вересня.

Про це написала у Фейсбуці Тетяна Щур.

“Дорогі друзі! Прийшов лист від Олега від 29 серпня. Дуже швидка відповідь, оскільки наш із Миколою Щуром Nikolay Shchurr лист він теж отримав 29-го. Працює ФСИН-письмо. І Олег пише, що останнім часом його «прорвало». Листи доходять швидко, по кілька на день. Про здоров'я він нічого не пише, але, як завжди, пише, що не треба за нього хвилюватися. Загалом, усе як завжди. Але ось що важливо. Він дякує всім, хто йому допомагає, особливо всім, хто робить щось для тих, за чиє звільнення, він, власне, і бореться" - написала Щур.

Читайте також: Віце-голова Бундестагу: Берлін домагатиметься звільнення Сенцова

Вона також додала, що “Олег передає вітання усім добрим людям. І дуже сподівається на всіх нас. На те, що ми будемо продовжувати боротися. І не тільки за нього, але і за всіх".

Як повідомлялося, український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування свого сина. З Кремля прийшла відповідь, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-