З архіву Клінтона: Єльцин попереджав, що комуністи можуть анексувати Крим

З архіву Клінтона: Єльцин попереджав, що комуністи можуть анексувати Крим

Укрінформ
Екс-президент РФ Борис Єльцин попереджав американського колегу Білла Клінтона, що в разі повернення до влади комуністичної партії існує небезпека розв'язання громадянської війни, скасування кордонів між республіками та анексії Криму.

Про це йдеться у розсекреченій стенограмі їх розмови, опублікованій у документах президентської бібліотеки імені Білла Клінтона, повідомляє RadioFreeEurope/RadioLiberty.

"Існує кампанія в пресі США, в якій йдеться, що люди не повинні боятися комуністів, що вони хороші, чесні і добрі люди. Я попереджаю не вірити цьому. Більше половини з них фанатики, вони знищують все. Це означатиме громадянську війну. Вони скасують кордони між республіками, вони хочуть повернути Крим, навіть висувають претензії щодо Аляски", - сказав Єльцин.

У відповідь Клінтон зазначив, що усвідомлює, що в Росії є люди, які прагнуть викликати обурення щодо Заходу, зокрема проти США.

Читайте також: З архіву: «Слава Україні!» від Клінтона та реваншистський «чорний вівторок» (1995)

Як відомо, на президентських виборах в Росії у 1996 році Єльцин здобув другий термін на посаді, перемігши комуніста Геннадія Зюганова.

31 грудня 1999 року Борис Єльцин оголосив про свою відставку. Того ж дня Володимир Путін як глава уряду став виконувачем обов'язків президента Росії. 26 березня 2000 року він був офіційно обраний на цей пост.

У 2014 році Росія анексувала український Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-