"Де Ервін?": активісти КрымЅОЅ нагадали окупантам про зниклих кримчан

Фото, відео
Укрінформ
У четвер, у Всесвітній день жертв насильницьких зникнень, біля стін посольства Росії в Києві активісти КрымЅОЅ провели чергову акцію "Де Ервін?"

Під хештегом Where_is_Ervin сьогодні об'єднані прізвища 15 зниклих без вести кримчан, розповіла засновник громадської організації КрымЅОЅ Таміла Ташева.

"Всього за час анексії пропали безвісти 44 людини. Частину з них було заарештовано, частину випустили, деяких знайшли мертвими. В даний час невідома доля 15 осіб", - повідомила Ташева.

Акція "Де Ервін?" біля посольства Росії в Києві / Фото: Журавльов Вадим, Укрінформ

За її словами, родичі зниклих людей не втрачають надію побачити своїх близьких живими, тому громадські та правозахисні організації виступають в ролі маяка, що допомагає вести пошуки зниклих.

Саме тому акція проходить в рамках кампанії «FIND&FREE».

"Знайти і звільнити" - це є кінцевою метою щомісячних акцій громадської організації біля стін посольства РФ у Києві, - вважають активісти КрымЅОЅ.

На їхню думку, такі зустрічі є маяком для тих, хто шукає і чекає вдома своїх зниклих без вести близьких. 26 за рахунком акція, що отримала назву «Маяк - Очікування» - проведена для того, щоб відчай не змінив надію, щоб футбольний м'яч, гітара, одяг та інші речі, виставлені учасниками акції біля стін посольства, дочекалися своїх господарів.

Громадська організація КрымЅОЅ процитувала слова, опубліковані на офіційному сайті ООН на честь Всесвітнього дня жертв насильницьких зникнень: «Зникнення приносить страждання, паралізує жертву, яку, найчастіше, катують і яка постійно побоюється як за своє життя, так і членів її родини, яким нічого не відомо про долю своїх близьких, у яких надія змінюється відчаєм, які турбуються і чекають, іноді роками, вістей, яких вони можуть ніколи не отримати».

Біля стін російського посольства виступив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який наголосив, що подібні акції пробуджують і рятують від забуття українське суспільство.

"Ми розуміємо, що ці акції не впливають на злочинців у Кремлі. Але ми проводимо їх також і тому, щоб пробудити суспільство України", - сказав політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-