Держдеп США знову закликав Росію звільнити Сенцова

Держдеп США знову закликав Росію звільнити Сенцова

Укрінформ
Державний Департамент США поновлює вимогу до Російської Федерації негайно звільнити незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова, який голодує 100-й день.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Держдепу.

“100-й день голодування Олега Сенцова, українського режисера, який свавільно утримується у віддаленій російській в'язниці. Сполучені Штати глибоко стурбовані його погіршенням здоров'я, і ​​ми відновлюємо нашу вимогу, щоб Росія негайно звільнила його та усіх незаконно утримуваних українських громадян у Росії та на Кримському півострові”, - сказано в документі.

“Ми сподіваємось, що російська влада звільнить Сенцова, щоб уникнути такої трагедії, за яку неминуче будуть відповідати посадовці”, - зазначають в Держдепі.

Також у заяві повторюється заклик політв’язня: “Час для ув'язнених - у тому числі самого Сенцова — повернутися додому”.

Читайте також: 100 днів голодування: світ вимагає від Москви звільнити Сенцова

В держоргані нагадують, що Сенцов був заарештований на окупованій Росією території Криму. Йому було “присвоєне” російське громадянство, а потім він був засуджений до 20 років у в'язниці судом Російської Федерації. Сенцова звинуватили у нібито намірі здійснити терористичні акти, однак, насправді, це цинічні репресії проти його опозиції щодо окупації Росією Криму.

14 травня Сенцов розпочав голодну акцію протесту проти незаконного тюремного ув'язнення понад 60 українських політв'язнів в Росії, вимагаючи їх звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-