Митці та політики у Франції вимагають звільнити Сенцова

Митці та політики у Франції вимагають звільнити Сенцова

Відкритий лист
Укрінформ
У Франції митці та політики вимагають звільнити українського режисера Олега Сенцова, про що написали у відкритому листі, наголошуючи, що бранець може померти будь-якої хвилини.

Текст листа розмістило видання Le Monde.

«Сьогодні, у 100-й день його голодування, ми ще раз повторюємо наше звернення до європейських лідерів, аби вони використали всю свою владу та можливі способи тиску, за допомогою яких можна було б домогтися негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова», — йдеться у листі.

Митці наголошують на стані здоров’я Сенцова.

«Олег Сенцов може померти будь-якої хвилини», - вказують підписанти у заголовку листа, додаючи, що загроза смерті для Сенцова – загроза існуванню політичних демократій у Європі.

У тексті листа вказується, що агресія Росії проти Грузії та України, а особливо відсутність «рішучої реакції» з боку Європи та світу «дали Путіну почуття всемогутності» перед «слабкістю і занепадом Заходу».

Листа підписали посол з прав людини МЗС Франції Франсуа Крокет, громадський діяч та екс-міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра-Деланнон, французько-швейцарський режисер, кінокритик Жан-Люк Годар, французькі режисери: Франсуа Озон, Бертран Таверньє, Жак Одіар, письменники Джонатан Літтель і П’єр Леметр, філософ та письменник Мішель Ельчанінофф, словенський філософ і культуролог Славой Жижек та інші відомі особи.

Читайте також: У Москві заявили, що обмін Сенцова неможливий через "два громадянства"

Як відомо, у середині серпня відомі особистості у сфері культури та мистецтва, серед яких міністр культури Франції Франсуаз Ніссен, режисер Жан-Люк Годар та Кен Лоуч, написали відкритого листа із закликом звільнення Олега Сенцова та міжнародної мобілізації для прискорення цього процесу.

Активісти у Франції зняли відеозвернення до президента Еммануеля Макрона з проханням допомогти звільнити Олега Сенцова та всіх українських політв'язнів у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-