Перед російським посольством у Празі відбулася акція на підтримку Сенцова

Перед російським посольством у Празі відбулася акція на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
Численна акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який вже 100-ий день голодує в російській колонії, пройшла в Празі.

Про це у Twitter, повідомляє посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

Зокрема, він розмістив фото з заходу і підписав: «Акція перед російським посольством в 50-ту річницю окупації Чехословаччини 1968 року».

Як зазначив дипломат, перед кількома десятками учасників виступив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. У 1968 році він виступив проти окупації Чехословаччини, за що поплатився свободою. Сьогодні він бореться проти окупації Криму. Сорок років тому дисидент Джемілєв голодував 303 дні в одиночній камері омської в'язниці.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. Таким чином, він не приймає їжу вже 100 днів.

28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

Читайте також: Під посольством РФ у Києві провели акцію у підтримку Сенцова

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-