ПЕН-центр запускає марафон листів Сенцову

ПЕН-центр запускає марафон листів Сенцову

Політв’язні
Укрінформ
Міжнародний ПЕН-центр починає 14 серпня марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова, який голодує у російській в’язниці. 

Про це повідомила представниця ініціативи Ольга Муха у Facebook.

"PEN International розпочинає сьогодні марафон листів підтримки для Олега Сенцова. Ми знаємо, що його обмежують в отриманні кореспонденції й за останній час до нього потрапив лише лист від його матері", - зазначила  активіст.

За її інформацією, Центри ПЕН з усієї земної кулі, від Британії, Швеції й Франції до Кенії, розпочинають сьогодні збір листів, які 21 серпня об 11:00, на 100-ий день  голодування Олега, роздрукують й принесуть до консульств та посольств РФ у своїх країнах, обмотані колючим дротом. 

"А наступні дні (до 25 серпня) відбуватиметься марафон телефонних дзвінків у ці ж дипломатичні установи із питаннями: «Коли ви звільните Олега Сенцова» та «Чи отримав він нашу кореспонденцію?»», – написала вона.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Правозахисниця Зоя Свєтова 14 серпня відвідала колонію у Лабитнангі, де утримують Сенцова. У розмові зі Свєтовою сам Сенцов назвав свій стан "передкритичним". Лікар колонії, який працює із Сенцовим, повідомив, що робота внутрішніх органів українця може припинитися у будь-який момент.

Читайте також: Європейська кіноакадемія закликає оголосити 14 серпня Днем Сенцова

У цілому у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-