В окупованому Криму діє 131 українська ліцензія на користування надрами - Семерак

В окупованому Криму діє 131 українська ліцензія на користування надрами - Семерак

Укрінформ
На території незаконно анексованого Росією Криму наразі є чинною 131 українська ліцензія на користування надрами.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про спеціальні дозволи, або як їх люблять називати "ліцензіями", на користування надрами, то я хотів би сказати, що в Криму є дійсною 131 така ліцензія, в акваторії Азовського моря чи на шельфі Азовського моря 7 таких ліцензій і на шельфі Чорного моря 16 таких ліцензій", - сказав він.

Міністр підкреслив, що нині важко зрозуміти, скільки з ліцензій в акваторії Чорного й Азовського морів підпали під дію так званого закону окупаційної російської влади, який нібито анулює українські ліцензії на користування надрами.

"У будь-якому разі це ("закон" РФ - ред.) є незаконне захоплення власності України, тому що, згідно з Конституцією України, все, що знаходиться в надрах України, є власністю України", - наголосив Семерак, додавши, що подібні дії з анулювання ліцензій лише "конкретизують відповідальність" росіян за анексію.

Він зауважив, що Україна і надалі дотримуватиметься стратегії невизнання анексії Криму, підкресливши, що такої ж стратегії дотримуються й міжнародні організації. При цьому урядовець нагадав, що існують позови України як держави та українських компаній до міжнародних арбітражів проти Росії, а також економічні міжнародні санкції проти російських чиновників і компаній.

"Нічого нового цим законом Російська Федерація не продемонструвала. Це є країна-агресор, яка захопила українську територію, яка намагається забрати майно приватних компаній, українських державних компаній, України як держави та українського народу. Очевидно, що таке рішення нами не сприймається", - додав Семерак.

Читайте також: Україна проти Росії: Петренко розкрив деталі нової заяви до ЄСПЛ

Як повідомлялося, у Росії набув чинності так званий закон, який передбачає нібито анулювання українських ліцензій на користування надрами в анексованому Криму та введення нового порядку їх реєстрації.

Відповідно до "закону" ліцензії на користування надрами Чорного і Азовського морів, видані державними та іншими офіційними органами України до окупації Росією Криму, будуть вважатися недійсними, а право користування ділянками надр, розташованих у Чорному та Азовському морях, надаватиметься за рішенням уряду РФ після аукціону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-