МінТОТ: Гроші на облаштування КПВВ на межі з Кримом мають освоїти цьогоріч

МінТОТ: Гроші на облаштування КПВВ на межі з Кримом мають освоїти цьогоріч

Укрінформ
Кошти на облаштування розташованих біля адмінкордону з анексованим РФ Кримом українських КПВВ, виділені урядовою постановою від 4 липня, необхідно освоїти до кінця року.

Про це заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, перебуваючи разом із міністром Вадимом Чернишом з робочим візитом на Херсонщині.

"Кошти (на облаштування КПВВ - ред.) виділені до кінця року. Справа в тому, що ці кошти виділено з резервного фонду (Державного бюджету - ред.). А якщо з резервного фонду, то ці гроші повинні бути використані до кінця року", - сказав Куркчі.

Читайте також: Проект облаштування КПВВ на адмінмежі з Кримом найбільше критикують кримські ЗМІ

Перший заступник міністра нагадав, що на облаштування контрольних пунктів в'їзду-виїзду біля адмінмежі з Кримом виділено, згідно постанови уряду, майже 106 млн гривень.

"Це на два КПВВ. Те, що стосується "Чонгара" (КПВВ "Чонгар" - ред.), і те, що стосується "Каланчака" (КПВВ "Каланчак" - ред.), - зазначив він.

Читайте також: МінТОТ спростував чутки про закриття КПВВ на адмінмежі з Кримом

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 4 липня ухвалив постанову №584 "Про виділення коштів для будівництва тимчасових контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї для автомобільного сполучення та зон сервісного обслуговування перед ними".

Згідно цієї постанови, Міністерству інфраструктури виділено майже 106 млн гривень для будівництва контрольних пунктів в'їзду-виїзду для автомобільного сполучення "Каланчак" і "Чонгар" на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією АР Крим та зон сервісного обслуговування перед ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-