У Празі показали фільм

У Празі показали фільм "Процес" про суд над Сенцовим

Укрінформ
У столиці Чехії відбувся показ документального фільму «Процес: російська держава проти Олега Сенцова».

Стрічку презентували вчора, 6 серпня, у празькому кінотеатрі Svetozor, повідомляє Посольство України в Чехії.

При цьому у дипломатичному представництві зазначили, що спочатку, за вже майже усталеною традицією, документальному фільму виділили маленький зал, однак ще в переддень показу було викуплено всі квитки й керівництво кінотеатру перенесло проекцію у великий зал, помінявши місцями фільм про судовий процес над Сенцовим зі стрічкою «Волосся» Мілоша Формана, безперечною класикою світового кінематографу.

Після перегляду фільму відбулася дискусія, участь у якій взяли посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс, дисидентка Петрушка Шустрова, політики Ян Ліпавський та Джаміла Стеглікова, кінокритики Тереза Шімікова та Вальтер Нагі, поінформували в посольстві, зазначивши, що розмова точилася навколо того, якими шляхами можна допомогти українським політичним в'язням, які важелі впливу доступні політикам, кінематографістам і звичайним громадянам.

«Найважливіше - це міжнародна солідарність. Лише тиск міжнародної спільнота й безперервна увага до ситуації з політичними в'язнями в Росії можуть допомогти врятувати їм життя”, - підкреслив Перебийніс.

Читайте також: Росія ігнорує запити про стан здоров'я Сенцова і Кольченка

Як повідомлялося, фільм Аскольда Курова «Процес» розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в’язниці.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримують у Росії та в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-