МінТОТ спростував чутки про закриття КПВВ на адмінмежі з Кримом

МінТОТ спростував чутки про закриття КПВВ на адмінмежі з Кримом

Укрінформ
Ніяких рішень на державному рівні щодо закриття на адміністративній межі Херсонщини з анексованим Росією Кримом контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чаплинка" не приймалося.

Про це сказав у Херсоні у розмові з кореспондентом Укрінформу міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш під час перебування в регіоні з робочим візитом.

"Ніяких рішень щодо закриття КПВВ "Чаплинка" поки що не приймалося. А такі рішення приймаються за консультацією з Радою національної безпеки і оборони. Поки що рішень немає", - розповів Черниш.

Відтак, як зазначив міністр, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чаплинка" продовжує функціонувати у звичайному режимі.

За його словами, при вирішенні питань функціонування на адмістративній межі з Кримом українських контрольних пунктів в'їзду-виїзду враховується все - як питання безпеки на адмінмежі, так і питання доцільності кожного з КПВВ.

"Як тільки будуть якісь рішення, якісь зміни (по КПВВ - ред.), ми будемо повідомляти громадськості. Ми обов'язково поінформуємо", - наголосив міністр.

Читайте також: Проект облаштування КПВВ на адмінмежі з Кримом найбільше критикують кримські ЗМІ

Як повідомлялося, Кабмін 4 липня 2018 року ухвалив постанову №584 про виділення коштів для будівництва тимчасових контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію України. Згідно цієї постанови, Міністерству інфраструктури виділено майже 106 млн гривень для розбудови на адмінмежі з анексованим РФ Кримом КПВВ "Каланчак" і "Чонгар". З огляду на цю урядову постанову, у соціальних мережах люди почали поширювати інформацію, що третій КПВВ на адмінмежі з Кримом - "Чаплинка", напевно, буде закрито.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщину прибув з робочим візитом міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш. Він ознайомився із станом готовності Херсонщини до вирішення важливих для жителів Криму питань, та наявними для цього в регіоні можливостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-