МінТОТ нарахувало ще 19 суден-порушників у портах окупованого Криму

МінТОТ нарахувало ще 19 суден-порушників у портах окупованого Криму

Укрінформ
Упродовж липня зафіксовано заходження 19 вантажних суден-порушників до портів окупованого Криму, якими здійснено 58 заходів до портів Севастополя та Керчі.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України.

«З 1 по 31 липня до портів окупованого Криму зафіксовано заходження 19-ти вантажних суден-порушників (інформація надається по суднах, на яких працює Automatic Identification System, - ред.). Всі судна були під прапором Російської Федерації. Загалом цими суднами здійснено 58 заходів до портів Севастополя та Керчі», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, інформує МінТОТ, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, що використовуються для стоянки, зафіксовано 12 суден під прапорами Російської Федерації та 1 - під прапором Островів Кука.

Читайте також: МінТОТ б'є на сполох: окупанти довели Крим до екологічної катастрофи

При цьому у відомстві наголошують, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р «Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту» та відповідно до Наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. № 255 «Про закриття морських портів».

У профільному міністерстві акцентують, що заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь, є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема, кримінальну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-