Паризька мерія виступила за звільнення політв’язня Сенцова

Паризька мерія виступила за звільнення політв’язня Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
На будівлі мерії 4-го округу Парижа вивісили портрет Олега Сенцова та провели мітинг з вимогами негайного звільнення українського режисера, незаконно утримуваного в російській колонії.

Про це Укрінформу повідомили учасники заходу.

«Олег Сенцов ув’язнений за свої переконання і ні за що інше. Його життя в небезпеці і ми продовжуватимемо збиратися, допоки він не стане вільним. Справедливе правосуддя для Олега Сенцова означає тільки одне - його свободу», - сказав заступник мера Парижа з питань міжнародних відносин та франкофонії Патрік Клугман, виступаючи перед учасниками акції.

«Ми продовжуємо мобілізувати всі мерії міста для того, щоб об'єднати ваші дії, дії громадянського суспільства, митців та інтелектуалів - всіх, хто веде цю боротьбу. Це маленький крок, маленький внесок нашого міста і я радий його зробити», - наголосив у своєму виступі мер 4-го округу Парижа Ерієль Веіль.

Читайте також: Денісова просить німецького омбудсмена посприяти зустрічі з Сенцовим

Він також наголосив на тому, що вже Рада Європи, "Велика сімка", Євросоюз виступили з вимогами справедливого правосуддя у справі Олега Сенцова та його щонайшвидшого звільнення.

Також перед учасниками акції виступили посол з прав людини МЗС Франції Франсуа Крокет, голова Amnesty International France Сесіль Кудріу та письменник П'єр Леметр.

Як відомо, Сенцова затримала у Криму ФCБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі із відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Посольство України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-