Денісова закликала правозахисників тиснути на Путіна з вимогою звільнення Сенцова

Денісова закликала правозахисників тиснути на Путіна з вимогою звільнення Сенцова

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала всі міжнародні правозахисні інституції звернутися до президента РФ Володимира Путіна з вимогою терміново звільнити політв’язня Олега Сенцова.

Про це Денісова написала у Facebook.

"Щойно поговорила із адвокатом Олега Сенцова Дмитром Дінзе. Він повідомив, що стан здоров’я Олега значно погіршився. Він практично не орієнтується в датах і перепитує адвоката, який сьогодні день", - розповіла омбудсмен.

Читайте також: У Гонконгу пікетували генконсульство РФ з вимогою звільнити політв’язнів

За її словами, у Сенцова сталася друга криза, але він не може назвати точну її дату або ж на який день після зустрічі зі сестрою вона сталася.

"Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката, заливати ентерально великі стакани поживної суміші. Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші вдень... В нього погіршилося здоров’я і послабшав серцевий м’яз", - повідомила Денісова.

Читайте також: У Москві активісти одиночними пікетами підтримали в'язнів Кремля

Омбудсмен звернулася до Верховного комісара ООН з прав людини, генсека Ради Європи та комісара Ради Європи, аби вони організували візит своїх представників до українського режисера.

"Закликаю всі міжнародні правозахисні інституції звернутися до президента РФ з вимогою терміново прийняти рішення про звільнення Олега Сенцова та всіх бранців Кремля", - написала Денісова.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, близько тижня тому у нього сталася друга криза, і лікарі вмовили його приймати по дві ложки поживної суміші на день. Припиняти голодування політв'язень не збирається, «йтиме до переможного кінця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-