Денісова: Жителька Севастополя 5 років намагалася позбутися нав'язаного громадянства РФ

Денісова: Жителька Севастополя 5 років намагалася позбутися нав'язаного громадянства РФ

Укрінформ
Уповноважений ВР заявила, що завдяки її втручанню російська окупаційна влада у Севастополі погодилася розпочати процедуру виходу однієї із жительок міста із нав’язаного громадянства Росії.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Нещодавно до мене звернулась мешканка міста Севастополя та попросила допомогти у вирішенні питання нав’язаного їй громадянства РФ. Жінка розповіла, що вона 5 років стукає без перебільшення в усі двері, але кримська влада просто відмовляється приймати документи на вихід з громадянства”, - зазначила омбудсмен.

Денісова зауважила, що, реагуючи на таке явне порушення прав людини, вона направила звернення до російської колеги Тетяни Москалькової.

“Сьогодні надійшла відповідь, в якій омбудсмен РФ запевнила, що громадянці зі сторони російської влади буде надана практична допомога в оформленні і подачі всіх необхідних документів”, - підкреслила Денісова.

Читайте також: Чому на Заході не хочуть ні “гарячої”, ні “холодної” війни з Росією

Також Уповноважений ВР додала, що так звана Федеральна міграційна служба Севастополя 13 липня таки прийняла на розгляд звернення та всі документи.

Разом з тим Денісова висловила сподівання, що влада РФ все ж таки почне керуватися законами здорового глузду та нарешті припинить “варварське нав’язування” свого громадянства, яке, за її словами, все більше нагадує кріпосне право.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-