Кремль розгляне прохання матері Сенцова про помилування

Кремль розгляне прохання матері Сенцова про помилування

Політв’язні
Укрінформ
Кремль розгляне звернення матері українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ, про його помилування, коли воно надійде в адміністрацію президента.

Про це заявив журналістам речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Звісно, це (звернення матері Сенцова) буде розглянуто, але термінів я не можу назвати", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи можна помилувати людину за клопотанням його родичів, у тому числі матері, представник Кремля заявив: "Це питання лежить у юридичній площині, не можу вам на нього відповісти, не входить в мою компетенцію".

Пєсков зауважив, що "такі випадки (помилування за клопотанням матері) в законі не прописані, там конкретно вказано, що має відбутися, щоб була ініційована процедура помилування".

За словами Пєскова, про клопотання Людмили Сенцової на адресу російського лідера в Кремлі дізналися зі ЗМІ і не можуть ставитися до цього як до офіційного звернення.

Раніше в п'ятницю, 13 липня, стало відомо, що мати українського режисера Олега Сенцова звернулася до російського президента Путіна з проханням про помилування.

Читайте також: Мати Сенцова просить Путіна помилувати сина

Як відомо, Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-