Резолюція Конгресу США зняла багато інтриг навколо позиції щодо Криму - Парубій

Резолюція Конгресу США зняла багато інтриг навколо позиції щодо Криму - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував представникам Нижньої палата Конгресу США за ухвалення резолюції на підтримку НАТО та європейських країн на тлі російської агресії та інших викликів.

Про це він заявив відкриваючи ранкове засідання парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Учора Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію щодо підтримки Сполученими Штатами країн Східної Європи та НАТО. Хочу нагадати, що два тижні тому був спільний візит України, Литви, Польщі, Молдови та Грузії - і, власне, ця резолюція стала наслідком наших розмов і рішень у Сполученими Штатах Америки, які засвідчили, що російська агресія має глобальний масштабний характер і багато інтриг щодо позиції про Крим у цій резолюції зняті. Там зазначається, що санкції проти Рсії мають бути продовжені, поки не буде визволений Крим", - зазначив Парубій. 

Водночас спікер подякував представникам палати Конгресу США та главам параламентів Литви, Молдови, Грузії та Польщі за спільну солідарну позицію.

"Разом ми сильніші і наш голос чути краще. Країни Балто-Чорноморської дуги тримають спільно щит проти російської агресії", - додав Парубій. 

Читайте також: В Конгресі США прийняли резолюцію на підтримку НАТО та країн Східної Європи

Як повідомлялося, 11 липня Нижня палата американського Конгресу затвердила більшістю голосів резолюцію на підтримку НАТО та європейських країн на тлі російської агресії та інших викликів. У документі засуджується "неприховане, масштабне й триваюче порушення" Російською Федерацією Гельсінських принципів щодо суверенітету й територіальної цілісності України. Резолюція також підтримує збереження санкцій, запроваджених США проти РФ у зв’язку зі спробою окупації Криму – до відновлення суверенітету України над півостровом.

Крім того, наголошується на необхідності продовження санкцій проти Росії, які вимагають повного виконання нею Мінських домовленостей.

Водночас законодавці підтримали й заохотили демократичні прагнення народів регіону, у тому числі України, Грузії й Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-