Слободян: Українські судна в Азовському морі ФСБ оглянула і відпустила

Слободян: Українські судна в Азовському морі ФСБ оглянула і відпустила

Ексклюзив
Укрінформ
Українські судна, які за даними ЗМІ нібито були затримані ФСБ, лише оглянули.  

Про це сказав кореспонденту Укрінформу помічник голови ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян. 

"У даному випадку мова йде не про затримку суден, а про їхній огляд. Їх оглянули і вони попрямували далі", - сказав Слободян.

Він нагадав, що з другої половини квітня вперше почали фіксувати факти огляду росіянами іноземних суден, які слідують в українські порти на Азовському морі. "В даному випадку ми є заручниками ситуації, коли Азовське море з 2014 року рахується морем внутрішнього користування для України і РФ. І будь-яка зі строн може вільно пересуватись басейном Азовського моря і перебувати фактично у будь-якій його точці. Інша справа, що РФ раніше не робила такі огляди і зараз використовує їх як елемент економічного і політичного тиску на Україну", - підкреслив помічник голови ДПСУ.  

Читайте також: ФСБ Росії затримало сім українських суден цієї доби - Сироїд

Як повідомляв Укрінформ, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд під час засідання погоджувальної ради 9 липня зазначила, що берегова охорона прикордонної служби ФСБ РФ цієї доби затримала в Азовському морі 7 українських торговельних суден.

Раніше керівник проекту Майдан закордонних справ і головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко у Facebook повідомляв про затримання 7 суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-