Сенцов: Почуваюся не так чудово, як здається

Сенцов: Почуваюся не так чудово, як здається "уповноваженим"

Лист
Укрінформ
Політв'язень Кремля, український кінорежисер Олег Сенцов написав лист київській актрисі Риммі Зюбіній.

Лист актриса оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

"Я почуваюся нормально, незважаючи на 51 день, звісно, не так чудово, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам, моє здоров'я - кожен бачить те, що хоче бачити", - написав Сенцов у листі, датованому 3 липня.

І при цьому попросив не дивуватися, що відповідь приходить не дуже швидко.

"Це ж не звичайна електронна пошта, що приходить на мій ноутбук!:) Спершу лист читає цензор і інші зацікавлені особи, потім його роздруковують і віддають мені, і може не того ж дня. Потім я пишу відповідь і процедура повторюється в тому ж порядку. Так що якщо в цілому відповідь приходить за тиждень, то це нормальна швидкість для цієї системи. Тому що звичайні паперові листи з України йдуть місяць і стільки ж назад. Та й часто губляться", - зазначив він.

За його словами, з дзвінком та ж ситуація - пробитися дуже складно.

"Там із-за кордону один автомат на весь табір. Тому звичайно пробуйте, але не факт, що до мене дійде черга. Або взагалі такий дзвінок дозволять, сама розумієш, така ситуація навколо мене; і тут у тому числі, так що не партеся, є ж листи!" - зазначив Сенцов.

Читайте також: В Одесі провели флешмоб з вимогою звільнення українських політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, російський омбудсмен Тетяна Москалькова 28 червня зустрілася з Олегом Сенцовим у колонії. За її словами, стан його здоров'я в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Відомо, що українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. У РФ їх звинуватили у підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. 

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити усіх українських політв'язнів Кремля. 

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії строгого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-