Росія нав'язує Сенцову своє громадянство як покарання - Денісова

Росія нав'язує Сенцову своє громадянство як покарання - Денісова

Укрінформ
РФ нав'язує незаконно ув'язненому українському режисеру Олегу Сенцову роcійське громадянство "як покарання".

Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова під час брифінгу у Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора уповноважена з прав людини РФ Москалькова теж мені відмовила (у допуску до Сенцова — ред.) на підставі того, що я не є громадянкою РФ. Було б дивно, аби український омбудсмен була громадянкою Росії. Я українська кримчанка, так само як і Олег Сенцов - український кримчанин. РФ намагається нав'язати йому силоміць російське громадянство як покарання. Дивний підхід, громадянство має бути привілеєм, а не покаранням", - додала Денісова.

Вона також наголосила, що документально Російська Федерація визнала Сенцова саме українським громадянином, про що свідчить довідка з пенітенціарної установи.

"У мене в руках є довідка, в якій написано, що "до Лабитнангі, колонії №8, доставили громадянина України Сенцова Олега Геннадійовича" та "в особистій справі паспорт, який видано в Україні". І тому жодного документа, який би підтверджував, що Сенцов Олег є громадянином РФ, на сьогоднішній день немає", - наголосила український омбудсмен.

Читайте також: Денісова закликає Міятович відвідати українських заручників у Росії

Денісова також повідомила, що їй досі ніхто не зміг надати ані копії російського паспорта Сенцова, ані інформації про номер самого документа.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Денісова вже два тижні перебуває в РФ, виконала всі необхідні формальні процедури, але так і не отримала доступу до українців, ув’язнених у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-