Кольченко просить про зустріч з українським консулом та омбудсменом

Кольченко просить про зустріч з українським консулом та омбудсменом

Документ
Укрінформ
Український ув'язнений в Росії Олександр Кольченко написав заяви з проханням про зустріч з українським консулом в РФ та з Уповноваженою ВР України з прав людини Людмилою Денісовою.

Відповідну письмову "довідку адвоката" оприлюднила у Facebook російська правозахисниця Тетяна Щур.

"Під час зустрічі з адвокатом мною були написані заяви на ім'я начальника ІК-6 про зустріч з консулом України в Єкатеринбурзі і з Уповноваженим ВР України з прав людини Денісової, які будуть передані мною через адміністрацію начальнику колонії", - написав Кольченко.

Також Олександр повідомив, що почуває себе задовільно, а його вага нині становить 63 кг.

Сама письмова довідка датована 26 червня.

Читайте також: Українська делегація закликала Міятович відвідати українських політв'язнів у РФ

Як повідомлялося, Кольченко 7 червня припинив голодування, яке він оголосив 31 травня з вимогою звільнити засудженого за однією справою з ним Олега Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

Сенцова і Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 року по обвинуваченню в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

В даний час в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-