Денісова: Мені постійно пропонують зачекати, а Москалькова в колонії робить селфі

Денісова: Мені постійно пропонують зачекати, а Москалькова в колонії робить селфі

Фото, відео
Укрінформ
Українського омбудсмена Людмилу Денісову досі не пустили в колонію в російському Лабитнангі, де утримується незаконно ув'язнений український режисер Олег Сенцов.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

"З 9-ї ранку я під виправною колонією номер 8, намагаюся зустрітися із Олегом Сенцовим. Уповноважений РФ Тетяна Москалькова з'явилася тут півгодини тому. Кортеж проїхав повз мене, хоча вона прекрасно мене бачила. Така демонстративна поведінка викликає одне запитання - як вона збирається виконувати домовленості президентів, не кажучи вже про реалізацію гарантій на моє безумовне безперешкодне відвідування українських політв'язнів, надане мені президентом РФ?" - зазначила Денісова.

Вона додала, що постійно звертається до чергового і просить повідомити керівництву, "відповідь одна - чекайте". "Намагаюсь подати заяву, її не беруть", - зазначила омбудсмен.

"З-за воріт я бачу, що люди які приїхали кортежем, ходять по території, Тетяна Москалькова робить селфі... А нам всім болить Олег Сенцов, який голодує вже 46-й день. І ми не маємо точної інформації, що з ним і як він почувається... А російський омбудсмен вийде звідти і знову щось говоритиме на кшталт "лікувального голодування", - додала український омбудсмен.

Читайте також: У Росії заявили, що Денісова не потрапить до Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, Денісова прибула в четвер у колонію "Білий ведмідь" в російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова.

Прес-секретар уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов заявив, що Денісову не пустять в колонію до Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без узгодження.

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Відео: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-