Лікарі кажуть, що у Сенцова відмовляють рецептори — Денісова

Лікарі кажуть, що у Сенцова відмовляють рецептори — Денісова

Укрінформ
В українського політв’язня Кремля Олега Сенцова відмовляють рецептори, він мало рухається і майже не встає з ліжка.

Про це написала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова за результатами розмови з адвокатом режисера у Facebook.

“Поговорила з адвокатом Олега Сенцова Дмитром Дінзе. Дмитро сьогодні знову був в Олега. Говорить, що Олег дуже блідий, мало рухається, майже не встає з ліжка. Лікарі кажуть, що в нього вже відмовляють рецептори”, - зазначила вона.

За словами омбудсмена, друга криза (перша була на 26-й день голодування) в Сенцова може статися в будь-який момент. Денісова зауважила, що, як припускає адвокат, після цього одразу почнеться примусове годування українського політв’язня.

Уповноважений ВР підкреслила, що ситуація небезпечна, й звернулася  до керівника Федеральної служби виконання покарань РФ Геннадія Корнієнка з проханням терміново надати допуск на відвідування Сенцова.

Читайте також: Омбудсмен РФ пропонує Денісовій разом піти до Вишинського, а потім - до Сенцова

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-