Москалькова каже, що Денісова поїхала до Сенцова без дозволу

Москалькова каже, що Денісова поїхала до Сенцова без дозволу

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова запросила у Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) письмове підтвердження про стан здоров'я українського режисера Олега Сенцова, який голодує з 14 травня у колонії в російському Лабитнангі.

Про це повідомляє «Интерфакс-УРАЛ».

За словами російського омбудсмена, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова телефонувала їй з вимогою пустити її до Сенцова.

"Я зараз запросила у ФСВП письмове підтвердження, в якому він стані", - повідомила Москалькова.

Вона також стверджує, що Денісова знаходиться на території Ямало-Ненецького автономного округу, де утримується Сенцов, порушуючи досягнуті домовленості. 

"Згідно з домовленостями президентів, два уповноважених можуть відвідати громадян, я і Денісова з України. Відвідати громадян, які перебувають під вартою: я в Україні, вона - тут. Порушуючи нашу домовленість, Денісова приїхала зараз у Салехард, де утримується Сенцов", - сказала Москалькова.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в п'ятницю уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову не пустили в колонію, де тримають українського політв'язня режисера Олега Сенцова в російському місті Лабитнангі.

Читайте також: Денісову не пустили в колонію до Сенцова

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денісовій відвідати Сенцова тільки після 22 червня. В той же час вона заявила, що наполягатиме на відвіданні режисера найближчими днями. 

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії і України розраховують відвідати по 34 ув'язнених на територіях обох країн.

9 червня за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої було досягнуто домовленість про відвідання уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів у Росії.

13 червня Денісова відбула в Росію для відвідання українських політв'язнів.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями в "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії.

За даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями в РФ, більше 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-