Сенцов: Я ні про що не шкодую

Сенцов: Я ні про що не шкодую

Лист
Укрінформ
Відома російська правозахисниця Зоя Свєтова оприлюднила лист, написаний українським режисером, який продовжує голодування за звільнення всіх українських політв'язнів, Олегом Сенцовим 7 червня.

Лист опублікований у МБХ Медіа.

"Передай йому (російському кінорежисерові Андрію Звягінцеву, - ред.) від мене велике вітання, слова визнання його безсумнівного таланту та моєї поваги. І окремо дякую за той лист (від Звягінцева на підтримку Сенцова, - ред.). Лише додай, що даремно він зобразив мене жертвою, яка потребує помилування переможця. Я не той, хто програв, і пощади не прошу. Я прекрасно усвідомлював, на що йшов, за що я опинився тут, і ні про що не шкодую", - пише Сенцов.

Він також попрохав передати "окреме і гаряче вітання" керівнику карельського "Меморіалу" Юрію Дмитрієву, який відкрив урочище Сандармох, де в 1937-1938 рр. було розстріляно кількасот українців, а також усім акторам, які озвучували його оповідання (у межах глобальної акції #SaveOlegSentsov).

Читайте також: Закриття російського "Кінотавра" було фактично присвячене Сенцову - журналістка

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території окупованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Наразі у Росії та окупованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

У різних країнах світу проходять акції із закликом звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

Фото на першій сторінці: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-