#SaveOlegSentsov: активісти направили листи кожному члену Європарламенту

#SaveOlegSentsov: активісти направили листи кожному члену Європарламенту

Укрінформ
Від учасників глобальної акції за визволення Сенцова кожному члену Європарламенту направлено листи з проханням негайної реакції ЄС.

Також активісти підготували рекомендації до резолюції Європарламенту щодо Сенцова та інших політв'язнів.

Про це повідомила у Facebook правозахисниця, голова ГО "Центр громадянських свобод", координатор "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук.

"Ми відправили персональні листи від учасників глобальної акції #SaveOlegSentsov кожному європарламентарю із проханням негайної реакції Європейського Союзу. Підготували низку рекомендацій, які, на нашу думку, мають бути в тексті резолюції. Точно знаємо, що більшою мірою вони враховані. Зараз наші друзі в Європарламенті буквально б'ються за кожне слово, яке має увійти в єдиний узгоджений між усіма політичними групами текст", - написала Матвійчук.

Вона підкреслила, що ухвалення резолюції відбудеться 14 червня. "Символічно, що це буде день відкриття Чемпіонату світу з футболу в Росії", - зазначила Матвійчук.

"На фоні заяв Президента США та прем'єр-міністра Італії на саміті G7 це свого роду ляпас по руках політиків у тих країнах, які декларують відданість демократичним принципам, а самі простягають їх до Путіна", - акцентувала правозахисниця.

Читайте також: Сенцов написав правозахисникам, як почувається

Як повідомлялося, в світі проходить глобальна акція з вимогою звільнити ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ. 8 червня у соцмережах почали другий етап цієї глобальної акції.

Олег Сенцов засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму,

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати змогу уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян. Під час розмови Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв'язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях, звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-