Денісова призначила представника з дотримання прав жителів окупованого Криму

Денісова призначила представника з дотримання прав жителів окупованого Криму

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова призначила представника Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Людмила Денісова призначила представника Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Ним став кримчанин Ісмаїл Халіков, який з 2014 року працював зі справами кримсько-татарського народу, зокрема в Адміністрації Президента України", - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі повідомили, що розташовуватиметься офіс нового представника Уповноваженого в місті Херсон.

"Денісова впевнена, що призначення представника Уповноваженого з дотримання прав жителів АРК та міста Севастополя допоможе у вирішенні проблем жителів півострова. Це і паспортизація кримчан, отримання молоддю освіти на території материкової України, нестача житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), виплати пенсій та депозити на непідконтрольній території та інші", - відмітили у офісі омбудсмена.

Читайте також: Кабмін ухвалив постанову про створення інституції освітнього омбудсмена

Зазначається, що в межах повноважень нового представника Уповноваженого – безперешкодне відвідання без попереднього повідомлення органів державної влади та місцевого самоврядування місць примусового утримання громадян незалежно від їхнього статусу, а також ознайомлення з документами та отримання їх копій в органах державної влади і місцевого самоврядування, органах прокуратури, включаючи справи, які перебувають в судах.

"За словами омбудсмена, серед пріоритетних задач Ісмаїла Халікова буде створення стратегії реінтеграції півострова, дотримання та захист прав жителів Криму. Адже на материковій Україні повинні бути створені всі умови, щоб кримчани відчували, що приїхали на Батьківщину", - додали у офісі Уповноваженого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-