Сенцов закликає лідерів країн G7 не зосереджуватися лише на ньому

Сенцов закликає лідерів країн G7 не зосереджуватися лише на ньому

Лист
Укрінформ
Український політв'язень, кінорежисер Олег Сенцов, який голодує у російській в'язниці з 14 травня, написав лист лідерам країн "Великої сімки".

Копію листа надала Громадському сестра політв'язня Наталія Каплан. 

"Шановні панове! Дякую Вам велике за те, що ви і ваші країни робите для України. Нам ще багато належить зробити самим і з вашою допомогою. Наприклад, перемогти в цій гібридній війні з нашим ворогом. З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад мені. А допоможете багатьом. Удачі вам у вашій нелегкій справі! Слава Україні!", - зазначив режисер.

Читайте також: Сенцова годуватимуть примусово – адвокат

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

31 травня політв'язень Кремля Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Сестра Сенцова сказала, що він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який відбудеться в Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

4 червня в ОБСЄ назвали невиправданим вирок українському режисеру. 

Як заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко, Україна готова обміняти 23 засуджених росіян на Сенцова та інших українських політв’язнів.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Загалом у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпіонаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-