У постпредство РФ при ООН у Женеві передали листа з вимогою звільнити Сенцова

У постпредство РФ при ООН у Женеві передали листа з вимогою звільнити Сенцова

Документ
Укрінформ
У Женеві під час акції за звільнення українського режисера Олега Сенцова та інших бранців Кремля послу РФ при ООН передали листа з вимогою звільнення політичних в’язнів, підписаного мером Женеви, депутатами парламентів кантонів Женева і Во, представниками інтелектуальної та творчої еліти країни.

Про це повідомив учасник акції, український активіст Ігор Решетняк.

«Група мітингувальників пішла до постійного представництва Росії та передала лист послу Росії при ООН. Серед підписантів цього листа мер Женеви Ремі Пагані, депутати парламентів кантонів Женева і Во, письменники, кінорежисери та продюсери, профспілкові діячі та багато інших представників швейцарських академічних та культурних кіл», - повідомив Решетняк.

Акція у Женеві за звільнення українського режисера Олега Сенцова / facebook Ігор Решетняк

Учасники акції в Женеві вимагали негайного звільнення політичних в'язнів, які утримуються в Росії та Криму, висловили свою солідарність з українським режисером Олегом Сенцовим і анархістом Олександр Кольченко, які зараз голодують ув'язнені в Росії.

З гаслами: "Свободу політичним в'язням в Росії! Врятувати Сенцова!" представники української громади Швейцарії провели акцію на площі Націй у Женеві, після чого вирушили до постпредставництва РФ при ООН для передачі листа.

У постпредство РФ при ООН у Женеві передали листа з вимогою звільнити Сенцова / facebook Ігор Решетняк

Як повідомляв Укрінформ, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Читайте також: #SaveOlegSentsov: у світі стартує глобальна акція на підтримку в'язня Кремля

31 травня український політв'язень у РФ Олександр Кольченко, засуджений за тією самою справою, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-